Draken, het Zwaard van Helmond, en een moord in de Cacaofabriek

We Are Neighbours

Draken, het Zwaard van Helmond, en een moord in de Cacaofabriek

De missie is volbracht: een recap van de activiteit “de Missie” van het project We Are Neighbours.

Op dinsdagavond 6 maart zaten de deelnemers van We Are Neighbours plotseling in een politiebriefing. Ze wisten niet wat hen overkwam. De agenten Henk en Pieter, vol in uniform, grapten nog dat ze nog carnaval aan het vieren waren. Daarna begonnen de agenten al snel zakelijk en systematisch de deelnemers te briefen: er was een moord gepleegd in de Cacaofabriek.

In de Cacaofabriek werden de deelnemers vervolgens geconfronteerd met een verwarde getuige die iets had gezien, maar het bleek nog knap lastig om erachter te komen wát dan precies. Het verhaal ging over draken, het Zwaard van Helmond, koning Arthur en daar tussendoor nog iets over de moord. De andere getuige bleek iets rustiger maar ook hij had niet veel gezien.

Daarna gingen de deelnemers in drie verschillende groepen uiteen, iedere groep naar een andere locatie. Er waren verschillende aanwijzingen op deze locaties te vinden door het voltooien van verschillende puzzels en opdrachten. Deze locaties waren het kasteel, de oude watertoren en de kubuswoningen.

Vervolgens kwamen de groepen uiteindelijk uit bij het Muziekcafé. Toen zij hier aankwamen, bleken de daders zich hier al deze tijd schuil te hebben gehouden. Na het volbrengen van de Missie hebben wij met z’n allen afgesloten met een drankje en een hoop gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *