Wie heeft er podiumvrees?

We Are Neighbours

Wie heeft er podiumvrees?

Afgelopen dinsdag was het weer zover: We Are Neighbours ging weer beginnen met een workshop.

Zoals gewoonlijk waren de deelnemers ruim op tijd. Dit zorgde voor een flinke file van mensen op het pleintje aan de Molenstraat. Toen we begonnen, werd het duidelijk wat we gingen doen: op een podium staan en grappen maken. Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je ervoor dat dit ook écht grappig is? We zagen sommige deelnemers nu al zweten van de zenuwen.

Marlon Kicken, de workshopgever, legde het rustig uit: hoe werkt een goede grap nou eigenlijk? Zo vertelde hij dat je altijd een opbouw hebt en een punchline. De opbouw kan je heel een verhaal in kwijt, en uiteindelijk maak je het af met de punchline. Dit illustreerde hij met leuke voorbeelden.

Vervolgens gingen we met z’n allen naar de loods, waar we in groepjes gingen brainstormen over de workshops die we hadden gehad en de vooroordelen die we hadden aan het begin. Al snel was het aantal decibellen in de loods niet meer te tellen. We hebben deelnemers gezien die over de grond rolden van het lachen, deelnemers die tranen moesten wegvegen en nog meer van dit soort lachwekkende taferelen.

We schreven onze ideeën op een groot papier. Toen we klaar waren gingen we met Marlon terug naar de Garde, waar hij deze vellen per groepje kort besprak, samen met een behulpzame Zakaria.

De volgende week, op 8 mei, gaan we aan de slag om deze ideeën verder uit te werken tot korte cabaretstukjes. Wij kunnen niet wachten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *