We Are Neighbours is los, Sociaal experiment een succes!

We Are Neighbours

We Are Neighbours is los, Sociaal experiment een succes!

Op dinsdag 27 februari 2018 zijn we van start gegaan met de vierde editie van We Are Neighbours. We zijn begonnen met een kennismaking bij Bijzonder Jeugdwerk. We hebben dit jaar een record aantal van 29 deelnemers!

Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we samen de basis bedacht van de manier waarop we met elkaar willen omgaan. Misschien wel de mooiste suggestie kwam van de jongste deelnemer (6 jaar oud): dat we begrip voor elkaar tonen zodat iedereen zich welkom voelt. Een andere belangrijke waarde die naar voren kwam, was respectvol met elkaar omgaan. Vervolgens hebben we een kennismakingsspel gedaan waarbij de deelnemers elkaar op alfabetische volgorde moesten zetten. Daarna hebben de deelnemers elkaar op basis van hun leeftijd (van jong naar oud) op volgorde gezet. Na de nodige grappen hierover, hebben we vervolgens nog een doorfluisterspel gedaan.

Daarna was het tijd voor het sociaal experiment. Dit experiment werd uitgevoerd in de loods achter ons pand op de Molenstraat. Samen met de professionals van BJ, die ook meededen, kwamen we op meer dan 40 deelnemers. Onze collega bij Bijzonder Jeugdwerk, Wilmy, presenteerde de stellingen, waarbij deelnemers over de streep moesten als deze stelling op hun van toepassing was. Er kwamen stellingen voorbij die luchtig waren, zoals “Wie heeft er carnaval gevierd?” en “Wie houd er van Justin Bieber?”. Dit wisselde zich af met confronterende stellingen zoals “Wie is er vroeger gepest?” en “Wie heeft er een aandoening, waarvan (bijna) niemand afweet?”.

Tijdens het experiment zijn er zowel foto’s als filmmateriaal gemaakt. Deze zullen later terug te vinden zijn op de website.

Na afloop was er drinken en de gelegenheid om een praatje met elkaar te maken. We vonden het als professionals heel mooi om te zien hoe enthousiast iedereen na afloop reageerde. Wij vinden een soortgelijk experiment in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar!

Blijf de website in de gaten houden, binnenkort komt er een sneakpreview van de volgende workshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *