Nieuwe graffiti kunstenaars opgedoken in Helmond

We Are Neighbours

Nieuwe graffiti kunstenaars opgedoken in Helmond

Op dinsdag 20 maart heeft Bijzonder Jeugdwerk in samenwerking met Nei Skoen een graffiti workshop georganiseerd.

We begonnen zoals iedere workshop met een praatje, een kop koffie en even terugblikken op de vorige keer. Daarna gingen we naar de loods van Bijzonder Jeugdwerk, waar een groot aantal houten platen klaar stonden om te worden omgetoverd in een kunstwerk.

Arjan, een graffiti artiest vanuit Nei Skoen, liet ons zien hoe je op verschillende manieren de spuitbussen kan gebruiken. Zo maakt de afstand van de spuitbus tot het hout een enorm verschil. De deelnemers gingen aan de slag met krijt om een ontwerp te maken, die ze vervolgens inkleurden met de spuitbussen.

We moesten even tussendoor pauze houden omdat het wel erg benauwd werd, doordat we met 30 spuitbussen tegelijk in een loods aan de gang waren gegaan. Daarna gingen we vrolijk verder.

De deelnemers waren razend enthousiast om aan de slag te gaan, wat ook terug te zien is in het eindresultaat! Deze workshop zal niet snel vergeten worden en is zeker voor herhaling vatbaar, wellicht al deze zomer op een interessante buitenlocatie waar iedereen in Helmond het kunstwerk zou kunnen bewonderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *