Rots & Water training in Helmond

We Are Neighbours

Rots & Water training in Helmond

Op dinsdag 17 april hebben de deelnemers van We Are Neighbours kennis gemaakt met de Rots en Water training, en dat hebben de omwonenden geweten.

Rond een uur of 8 ’s avonds kwam er een hoop geluid uit de loods bij BJ. Zo spraken we een bewoner “Ik zat gisteren rustig van een ijsje te genieten. Ik liep naar buiten toen ik opeens mijn ramen zag trillen. Ik dacht eerst dat het een aardbeving was maar het ging om een ander soort oerkracht, bleek toen ik het hoorde: het begon met een man die keihard zijn eigen naam schreeuwde. Vreemd, dacht ik. Maar vervolgens liet ik mijn ijsje vallen toen tientallen mensen spontaan mee begonnen te doen. Het leek wel een schreeuwwedstrijd!”.

Maar wat was er precies te doen dan op de Molenstraat?

De training “Rots en Water” is een weerbaarheidstraining. In deze workshop van We Are Neighbours, bedoeld als introductie, gingen de deelnemers actief aan de slag met verschillende oefeningen. Deze oefeningen hebben als doel om de deelnemers bewust te maken van hun ademhaling en hoe deze invloed heeft op je mindset als het gaat om je eigen kracht en weerbaarheid.

Rots en Water trainer Ad Coppens van Bijzonder Jeugdwerk liet zien hoe je bijvoorbeeld veel sterker kan zijn als je goed gefocust bent. Ook legde hij de nadruk op het feit dat je als mens vaak veel meer aan kan dan je zelf denkt. Dit liet hij zien door middel van leuke oefeningen: bijvoorbeeld door je naam steeds harder uit te roepen, door je bewust te worden van je lichaam, door oefeningen waarbij je elkaar uit balans moet proberen te halen en een groot aantal andere oefeningen.

Meer weten over Rots en Water? Klik hier om de folder van Bijzonder Jeugdwerk te openen.

De volgende workshop is op dinsdag 1 mei. Tijdens deze workshop gaan we verder met wat we geleerd hebben tijdens de Rots en Water training. We krijgen dan een workshop gericht op cabaret, hoe je op een podium kan staan en hoe je dit op een leuke, voor jou passende manier kan doen. Deze workshop zal worden verzorgd door Marlon Kicken, die tevens de laatste workshop van 8 mei verzorgd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *